Hulp bij werklast door patiëntvragen

Patiënten stellen steeds vaker vragen over hun zorgnota. Zowel voor u als voor de patiënt is het belangrijk om deze vragen zo goed en zo snel mogelijk te beantwoorden. Het afhandelen van patiëntvragen is een complexe taak en het uitzoeken, oplossen en beantwoorden hiervan vergt veel tijd. Tijd die u niet altijd heeft. Wij kunnen u tijdelijke ondersteuning bieden tijdens piekdruktes bij het afhandelen van deze vragen. Dit doen wij door het inzetten van snelle, flexibele en slimme talenten.

Patiënten vragen veelvuldig naar hoe de nota tot stand is gekomen. Met name stellen zij vragen over de hoogte van het notabedrag, het al dan niet vergoed krijgen van een bepaalde behandeling of wanneer de nota op de deurmat valt. Ook vragen patiënten regelmatig om aanvullende informatie over hun nota voor hun buitenlandse verzekeraar.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij kunnen u ondersteuning bieden bij het wegwerken van de vele patiëntvragen of deze nu per e-mail, briefpost of telefoon gesteld worden. Dit doen wij door de vragenstroom in kaart te brengen en de afhandeling van de meest voorkomende vragen deels te standaardiseren. Hierdoor kunt u het afhandelingsproces versnellen en de patiënt op een efficiënte en goede manier van de benodigde informatie voorzien.

Ondersteuningsteam Q-Consult/Q-talent

Afhankelijk van uw behoefte kunt u een talent of een team van talenten inzetten. Of u nu al een service desk heeft voor de afhandeling van patiëntvragen, of dat u deze helpdesk graag op wilt zetten: wij kunnen u ondersteunen. Wij zetten hoogopgeleide, flexibele talenten in die zorgvuldig geselecteerd zijn door onze talentmanager. Al onze talenten krijgen vooraf een training in DBC, gegeven door een ervaren consultant. Na deze training hebben de talenten zowel inzicht in DBC's als de opbouw van een zorgnota en zijn zij in staat om de patiëntvragen snel voor u te beantwoorden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over ondersteuning door Q-talent? Of heeft u vragen? 

Neem dan contact op met Bart Gerards op 06-15968742 en wij komen graag geheel vrijblijvend bij u langs.