Al meer dan elf jaar ervaring op het gebied van detachering, werving, selectie en talentontwikkeling!

In onze nieuwsrubriek houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de inzet van onze talenten. 
Neem vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak!

Beschikbare talenten

Onze ervaren talenten Janne en Arnolf zijn weer beschikbaar. Beide kandidaten hebben ervaring op het gebied van zorgadministratie in de ziekenhuiszorg.

Janne
Janne heeft de Master Bewegingswetenschappen afgerond en werkt sinds september 2017 bij ons als DBC-projectmedewerker. Zij heeft ruim 6 maanden ervaring met verschillende specialismen.

Arnolf
Arnolf heeft de Master Healthcare Policy Innovation and Management afgerond en heeft gewerkt als DBC-adviseur. Voor Q-talent heeft hij binnen een half jaar meerdere ziekenhuizen specialisme-breed ondersteund. Arnolf krijgt energie als hij niet alleen achterstanden wegwerkt maar ook de bronregistratie kan verbeteren. Hij kan ook helpen bij het in kaart brengen van onderregistratie of het geven van scholing.

Speciale ondersteuning bij het zelfonderzoek

U bent inmiddels begonnen met het zelfonderzoek of gaat hier binnenkort mee starten. U heeft nog ongeveer twee maanden de tijd om het zelfonderzoek 2017 af te ronden. De afgelopen jaren hebben we bij veel ziekenhuizen gezien dat de werkzaamheden te lang blijven liggen, of simpelweg te groot in omvang waren. Dat zorgt voor een proces met veel druk en stress en brengt inhoudelijke risico’s met zich mee. Zoals een slechte beoordeling en mogelijk te hoge impact. Maar ook personele risico’s, zoals teveel druk op uw medewerkers.
 
Q-talent kan u helpen bij het goed doorlopen van het zelfonderzoek. Onze consultants kunnen bijvoorbeeld de projectleiding en coördinatie van het zelfonderzoek op zich nemen. Daarnaast kunnen wij snelle, flexibele en slimme talenten inzetten om dossierwerkzaamheden te verrichten voor het beoordelen van de controlepunten. Onze talenten Jennifer en Martin worden momenteel bij het IJsselland Ziekenhuis ingezet voor de uitvoer van complexe controles. Jennifer vertelt over haar ervaring in het volgende item.

Talent Jennifer over haar inzet bij het IJsselland Ziekenhuis

"Mijn collega en ik kregen de opdracht om de gedeclareerde DBC’s te toetsen op juistheid, volledigheid en tijdigheid vanuit de wet- en regelgeving en deze vervolgens te corrigeren. Denk hierbij aan het toetsen van (on)terecht geopende zorgtrajecten bij parallelliteit, een juiste DBC-registratie te hebben bij polikliniekbezoeken, medebehandelingen en ICC-trajecten of bijvoorbeeld dat er een volledige IC-indicatie aanwezig is. Onze uitkomsten koppelden we terug aan de teamleider van de zorgadministratie.

Vanuit diverse bronnen kregen wij onze werklijsten aangeleverd, zoals steekproeven op papier. Daarnaast konden wij vanuit Casemix online de controlepunten voor het zelfonderzoek inzien en de openstaande constateringen met wel of geen financiële impact voor het ziekenhuis analyseren en corrigeren in SAP.

Door grondig dossieronderzoek te doen heb ik geleerd beslissingen te nemen bij het controleren van parallelle zorgtrajecten. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan met het werken in SAP en Casemix, het afhandelen van steekproeven en het reilen en zeilen van de zorgadministratie van dit ziekenhuis. Zoals mijn collega Martin aangeeft: ‘Zorgadministraties zijn knooppunten waar heel veel samenkomt. Het is dan ook erg belangrijk om in jouw rol als externe bij een ziekenhuis een open, leergierige en proactieve houding in te nemen.’

Doordat wij deze steekproeven hebben afgehandeld kan het IJsselland ziekenhuis de risico’s in het registratieproces verder in kaart brengen en de PDCA-cyclus daarop aanpassen en uitvoeren."

Werving en selectie voor Infozorg

Q-talent kan u ook ondersteunen bij het werven en selecteren van jonge professionals. Zoals wij doen voor onze klant Infozorg, die afgelopen maand haar 20-jarig bestaan vierde. Als Infozorg een nieuwe junior consultant zoekt, gaat de werving en selectie via Q-talent. ‘Wij zijn heel tevreden over de dienstverlening,’ zegt Simone Sala die verantwoordelijk is voor HR-zaken bij Infozorg. ‘Q-talent kent onze organisatie en weet precies wat voor type mensen wij zoeken. Wij zijn een inhoudelijk georiënteerd bureau en leiden graag zelf jonge starters op, die alle ruimte krijgen om hun talent te ontwikkelen. Dat sluit goed aan op de doelgroep van Q-talent. Daarnaast scheelt het ons zeeën van tijd, omdat Q-talent al het voorwerk doet en ook de terugkoppeling na de gesprekken verzorgt. Het komt voor dat wij binnen een uur rond zijn met een nieuwe junior.

Q-talent als springplank

Wij bieden onze Talenten de kans zich te ontwikkelen. Zij zetten hun opgedane kennis, vaardigheden en ervaring in bij hun nieuwe werkgever. Dit keer feliciteren wij Marlou en Suzanne met hun nieuwe functie. Marlou is vanaf nu werkzaam als junior consultant bij Q-Consult Zorg en Suzanne is na een periode van detachering in dienst gegaan bij haar opdrachtgever DC klinieken.

Wij wensen beide dames veel succes met deze carrièrestap!