Ervaringen met Q-talent

Benieuwd welke ervaring onze talenten met ons hebben? Lees hier meer!

 • Sanne
  Sanne " De trainingsdagen, aangeboden door Q-talent, waren een goede manier om een frisse blik te werpen op mijn werk. "

  Mijn wens om dichter bij de praktijk te staan kwam via Q-talent in vervulling. Via Q-talent, dat nauw samenwerkt met Participe Advies, kreeg ik een baan aangeboden bij DOCK, een groeiende welzijnsorganisatie in de Randstad. Ik ben aan het werk gegaan als adviseur registratie en effectmeting. Dit houdt in dat ik zo goed mogelijk het dagelijkse werk uit de praktijk probeer te vertalen naar een systeem, waarin medewerkers kunnen registreren wat zij zoal doen. Wat mij betreft het beste van twee werelden. Enerzijds krijg je veel mee van het werk wat er zoal gedaan wordt, zoals jongerenwerk of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen. Anderzijds ben ik analytisch bezig hoe dit op een zo eenvoudig mogelijk manier bijgehouden kan worden. Werken bij DOCK heeft mij tot nu toe al veel bijgebracht. Ik ben veel meer gaan denken vanuit een organisatorisch perspectief en ben in gaan zien hoe belangrijk communicatie eigenlijk is. Ook waren de trainingsdagen, aangeboden door Q-talent, een goede manier om een frisse blik te werpen op mijn werk. Ik hoop dat ik de komende tijd mijn functie verder kan uitbouwen. Binnenkort treed ik in dienst bij DOCK waar ik erg veel zin in heb! Zo hoop ik dat ik de registratie binnen DOCK kwalitatief nog meer kan verbeteren en aan lange termijn doelen kan gaan werken.

  Meer over Sanne's ervaring Sanne's ervaring minimaliseren  
 • Jennifer
  Jennifer "Ik heb het ontwerp gemaakt voor de weergave van de protocollen en richtlijnen, ook heb ik interviews afgenomen met afdelingsmanagers. "

  Sinds juni 2018 ben ik werkzaam in het Ikazia Ziekenhuis als Projectmedewerker kwaliteit en patiëntveiligheid. De onderwerpen kwaliteit en veiligheid zijn belangrijke onderwerpen vanuit zowel de landelijke wet- en regelgeving (externe verantwoording), als interne kwaliteitsverbetering. 

  Het Ikazia Ziekenhuis werkt aan de kwaliteitsindicatoren om de zorg voor patiënten te laten voldoen aan benchmarking. Het doel hiervan is om kwalitatief zo goed mogelijke zorg te leveren aan patiënten. De afdeling kwaliteit en BI-analisten hebben samengewerkt om alle data vanuit het EPD Chipsoft HiX om te bouwen. Als talent van Q-talent heb ik samen met anderen gewerkt aan de validatie van de gebouwde query's. Mijn taak was om te controleren of het daadwerkelijk klopte wat er werd aangeleverd en/of gevraagd. Daarnaast draaien er momenteel impactvolle kwaliteitsprojecten zoals patiënttevredenheid, PROMS en NIAZ accreditatie. Ik vond het erg interessant om dit van dichtbij mee te maken.

  Ik heb verder onlangs bijgedragen aan de implementatie van de zakkaartjes-app en het ophalen van gebruikerservaringen voor een nieuw Veilig Incident Melden (VIM)-systeem. Zo heb ik het ontwerp gemaakt voor de weergave van de protocollen en richtlijnen, ook heb ik interviews afgenomen met afdelingsmanagers. Ik vond het een zeer divers, interessante en uitdagende opdracht waar ik met veel plezier aan heb gewerkt. Ik wil dan ook mijn collega’s bedanken voor een fijne en leerzame tijd.

  Meer over Jennifer's ervaring Jennifer's ervaring minimaliseren  
 • Emmelie
  Emmelie "In een paar klikken inzicht in de SEH registratie!"

  Na mijn stage bij Q-Consult Zorg ben ik begonnen aan mijn eerste opdracht bij Q-talent. Ik wilde graag meer ervaring opdoen in de praktijk van de zorgadministratie. Voor drie maanden ging ik aan het werk met de registratie van de SEH. Mijn inzet was gericht op een correcte en volledige DBC registratie en een terugloop van acties op de werklijsten. Ik hield mij dagelijks bezig met het doorvoeren van correcties en de communicatie met artsen en DBC medewerkers. Daarnaast bracht ik de uitgevoerde registraties op de SEH inzichtelijk. Dit deed ik aan de hand van een dashboard in Excel wat ik zelf gebouwd heb. Aan de hand van dit dashboard krijg je in een paar klikken inzicht over de uitgevoerde registratieacties aangepast aan jouw informatiebehoefte. Hier was mijn opdrachtgever erg enthousiast over. Ze liet weten: "Geweldig zoals Emmelie dit heeft gedaan!  Zo konden we met een paar klikken kijken bij welk registratie-issue de meeste acties zaten en of er een daling zichtbaar werd na instructies e.d."

  Wat ik zo leuk vond aan deze opdracht is het multidisciplinaire karakter van de SEH, waardoor je veel over de registratie van verschillende specialismen te weten komt. Dit maakt het extra uitdagend. In een korte tijd heb ik veel geleerd. De complexiteit van het werk en het communiceren met de medewerkers op de werkvloer vond ik erg interessant. Aan het einde van mijn opdracht heb ik een werkinstructie gemaakt, zodat alle relevante wet- en regelgeving, interne afspraken, en casussen waar ik tegenaan gelopen ben en heb uitgezocht op één plek beschreven staan. Daarnaast had ik ook nog eens hele leuke collega’s. Zij hebben mij met open armen ontvangen en het nodige in de praktijk bijgeleerd. De opdrachtgever heeft mij voorzien van positieve feedback. 

  In mijn volgende opdracht binnen het MUMC+ ga ik mij bezighouden met de registratie van stamceltransplantaties bij Hematologie. Naast het doorvoeren van correcties ga ik ook werken aan procesverbeteringen om de registratie te verbeteren. Ik heb er erg veel zin in!

  Meer over Emmelie's ervaring Emmelie's ervaring minimaliseren  
 • Juliette
  Juliette "Mijn tijd als talent heeft me doen ontdekken waar mijn kwaliteiten liggen en waar ik de komende jaren als consultant verder in wil groeien"

  Na een DBC-training bij Q-talent begon ik aan mijn eerste opdracht als Q-talent. Gedurende 3 maanden heb ik voor 4 dagen in de week de zorgadministratie in het ziekenhuis in Terneuzen ondersteund. In de eerste weken van de opdracht heb ik alles geleerd over DBC’s, wet en regelgeving en de systemen en processen op de zorgadministratie. Door samenwerking met andere talenten, consultants van Q-consult en de begeleiding vanuit Q-talent was deze opdracht de ideale leerschool om als starter kennis te maken met het werken in de zorgregistratie.

  Hierna kon ik als ervaren Q-talent aan de slag in mijn 2e opdracht in de zorgregistratie. Hierbij kreeg ik de verantwoordelijkheid over de registratie van verschillende specialismen en ging ik samen met het team in het ziekhuis op zoek naar verbeterpunten in de registratie. In deze opdracht merkte ik dat ik verder wilde groeien in het samenwerken met de medewerkers in het ziekenhuis en het analyseren en verbeteren van zorgregistratieprocessen en heb ik de stap gemaakt naar Q-consult Zorg. Nu werk ik als consultant bij Q-Consult Zorg en begeleid ik ziekenhuizen in hun vragen op het gebied van zorgregistratie. Mijn tijd als talent heeft me doen ontdekken waar mijn kwaliteiten als starter liggen en waar ik de komende jaren als consultant verder in wil groeien.

  Meer over Juliette's ervaring Juliette's ervaring minimaliseren  
 • Naomi
  Naomi "Ik heb ontzettend veel geleerd over HiX, DBC’s, ziekenhuiszorg en de complexe administratie die hierachter zit"

  Na een maand solliciteren kwam ik via Indeed bij Q-talent terecht. Zij zochten afgestudeerde Gezondheidswetenschappers, perfect dat was ik! In het weekend had ik gesolliciteerd op de vacature, maandag een Skype sollicitatie gesprek gehad en de week erop kon ik al beginnen bij het LangeLand ziekenhuis. Zo snel is een sollicitatieproces nog niet eerder gegaan!

  Zorgadministratie was voor mijn een hele nieuwe wereld maar na het wegwerken van een aantal lijstjes mocht ik al snel een bijdrage gaan leveren aan het zelfonderzoek. Het was eigenlijk de bedoeling dat het bij lijstjes wegwerken zou blijven (voor 4 weken). Maar het beviel van beide kanten zo goed dat ik uiteindelijk 3 maanden in Zoetermeer ben gebleven. Ik heb ontzettend veel geleerd over HiX, DBC’s, ziekenhuiszorg en de complexe administratie die hierachter zit. Bovendien heb ik geleerd om vrij zelfstandig te werken, verantwoordelijk zijn voor mijn eigen projectjes en opzoek te gaan naar uitdagingen in mijn werk. 

  Ondanks dat ik een ander carrièrepad ben ingeslagen kan ik afgestudeerden zeker aanraden om hun carrière te starten bij Q-talent. De betrokkenheid, af en toe een belletje/appje, van de talent managers heb ik als erg fijn ervaren. Daarnaast kijken ze echt samen met jou wat een eventuele volgende opdracht zou kunnen zijn die echt bij jou past. Dat gaf mij het gevoel, ondanks dat ik gedetacheerd was, echt onderdeel te zijn van Q-talent. 

  Meer over Naomi's ervaring Naomi's ervaring minimaliseren  
 • Jolien
  Jolien "Ik werd meteen allround ingezet, naast het uitvoeren van externe opdrachten mocht ik zelfs meedenken over de ontwikkeling van De Keten!"

  Na verschillende banen in de verzekeringswereld, wilde ik graag een andere kant op en verder groeien tot zorginkoper. Tijdens de sollicitatieperiode kwam ik in aanraking met Q-talent. Hier werd ik in de gelegenheid gesteld om een kleine opdracht van slechts twee weken uit te voeren voor QashFlow, zodat ik naast het verkennen van de arbeidsmarkt lekker bezig kon blijven en zo ook al de nodige Excel-ervaring kon op doen. Gedurende deze opdracht merkte ik wederom dat de financiële en beleidsmatige kant van de zorg mij erg aanspreekt. Echter kwam ik er in die tijd ook achter dat de functie van zorginkoper met mijn achtergrond (Gezondheidswetenschappen, richting Arbeid en Gezondheid) en beperkte werkervaring erg ambitieus bleek en het lastig is om een dergelijke baan op niveau te vinden.

  Door gesprekken met de talentmanager van Q-talent raakte ik geïnteresseerd in de werkzaamheden bij De Keten. Deze piepjonge en kleine organisatie biedt diensten enerzijds aan in het sociaal domein en anderzijds in de infra met betrekking tot ketenmanagement. Ondanks dat de organisatie nog in de kinderschoenen staat is de inhoudelijke kennis aanwezig, zo ondersteunt De Keten opdrachtgevers onder andere op het gebied van inkoop, contractmonitoring en leveranciersmanagement.

  Na een kennismakingsgesprek met De Keten mocht ik al snel beginnen met een paar vraagstukken in het sociaal domein. Aangezien De Keten uit een kleine groep medewerkers bestond, werd ik meteen allround ingewerkt/ingezet, naast het uitvoeren van externe opdrachten mocht ik zelfs meedenken over de ontwikkeling van De Keten. Zo heb ik marktonderzoek uitgevoerd en werd ik betrokken bij de productontwikkeling en het ontwerp van de website. Als “junior consultant” krijg je de mogelijkheid om heel veel in een korte tijd te leren. Er is ruimte voor ontwikkeling en ook aan een eigen mening/visie wordt gehoor gegeven. Deze aspecten bieden de perfecte setting om een steile groeicurve te doorlopen. Spreekt jou dit ook aan? We zijn nog op zoek naar meer jong talent!

  Meer over Jolien's ervaring Jolien's ervaring minimaliseren  
 • Paul
  Paul "Met een half jaar projectmatige werkervaring ben ik weer een stap verder in mijn eigen ontwikkelpad"

  Na het behalen van mijn studie bedrijfskunde aan de Hogeschool Utrecht startte mijn zoektocht naar een eerste baan. Binnen mijn opleiding heb ik meerdere verdiepingstrajecten gevolgd, waarvan één in de zorgsector. Daar werd ik zeer enthousiast van en zodoende besloot ik op zoek te gaan naar een uitdaging voor starters die zich graag willen ontwikkelen op financieel gebied binnen de gezondheidzorg.

  Via het internet kwam ik al snel bij Q-talent terecht en nam meteen contact op. Dezelfde week werd ik uitgenodigd voor een gesprek, maar helaas sloot mijn profiel niet volledig aan op een openstaande opdracht. Een paar maanden later werd ik gebeld voor een passende opdracht.

  De maandag daaropvolgend werd ik als projectmedewerker gedetacheerd bij QashFlow. Ik droeg bij aan het inventariseren en opstellen van een AO/IC project (Administratieve Organisatie / Interne Controle) voor een zorgaanbieder te Amersfoort. Ook had ik een ondersteunende rol voor een drietal Junior Consultants van QashFlow (waarvan een aantal oud q-talenters). Een leerzame opdracht in een jong en dynamisch team.

  Na het AO/IC project kreeg ik een nieuwe opdracht bij een Jeugdzorg zorgaanbieder en bij een organisatie voor ouderen(revalidatie)zorg. Na mijn detacheringsperiode van 6 maanden heeft QashFlow mij een contract aangeboden en ben ik Junior Consultant in wording. Doordat Q-talent een half jaar geleden voorbij kwam met de juiste opdracht kan ik nu verder met het volgen van mijn eigen ontwikkelpad en daar ben ik Q-talent dankbaar voor. Bedankt!

  Meer over Paul's ervaring Paul's ervaring minimaliseren  
 • Liz
  Liz "Door deze projectmatige werkervaring weer ik zeker dat ik graag in de zorg sector wil blijven studeren en werken"

  Na mijn Bachelor Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen aan de UvA was ik op zoek naar een nuttige invulling voor mijn tussenjaar, aangezien ik nog niet wist welke master ik wou gaan doen. Binnen mijn Bachelor had ik al een minor richting de gezondheidsthematiek gedaan en dit beviel wel. Ik besloot dus om in deze richting een relevante bijbaan te zoeken.

  Via internet kwam ik bij Q-talent en na het sturen van een mailtje werd ik al gauw uitgenodigd voor een eerste kennismaking en Excel training. De verschillende trainingen die ik via Q-talent heb gevolgd heb ik altijd als een goede bijdrage ervaren; afwisselend en leerzaam. 

  Bij Reinier de Graaf Gasthuis in Delft heb ik meegewerkt aan projecten op de afdelingen Planning en Control, de Zorgadministratie en I&I. Hierbij heb ik werkzaamheden uitgevoerd in administratiesystemen en veel contact gehad met huisartsen door het hele land. De verscheidenheid aan opdrachten en taken hebben mij goed zicht gegeven op hoe de achterkant van de zorg werkt en welke uitdagingen hierbij komen kijken.

  De zorg en bijhorende administratie is complex, maar daardoor juist heel interessant. Door deze projectmatige werkervaring weer ik zeker dat ik graag in de zorg sector wil blijven studeren en werken. Binnenkort start ik de master Health Care Management aan de EUR. 

  Meer over Liz's ervaring Liz's ervaring minimaliseren  
 • Marnix
  Marnix "Ondanks alle verandering en transities blijft het samen betekenis geven aan kernwaarden van essentieel belang in alle vormen van communicatie"

  Precies 1 jaar! heb ik via Q talent bij Participe Advies gewerkt, waardoor ik na een aantal jaren  financiële dienstverlening, met beide benen in het sociaal domein kwam te staan. Als verbindingspartner en vernieuwer van het nieuwe welzijnswerk lagen er voor mij uitdagende klussen te wachten op het gebied van communicatie en marketing.

  Hoewel marketing nog een vrij “ commercieel” begrip is in het maatschappelijke speelveld, zien toch steeds meer maatschappelijke organisaties de noodzaak in van een sterke positionering en profilering. Op deze manier kunnen zij door middel van communicatie aan de buitenwereld laten zien waar zij voor staan, en nog veel belangrijker: waarom zij een bepaalde ambitie hebben!

  Wat is de bedoeling van een organisatie? En welke kernwaarden horen daarbij? Met deze vragen moeten organisaties zich bezig houden wanneer het gaat om de organisatie-identiteit. Essentieel hierbij is dat deze identiteit niet aan een tekentafel of achter een bureau wordt bedacht, maar dat deze (uit)gedragen wordt door medewerkers van de organisatie. Zij bepalen dagelijks op de werkvloer, midden in de praktijk, hoe een organisatie (extern) wordt neergezet.

  Gedurende het jaar heb ik bij verschillende welzijnsorganisaties opdrachten uitgevoerd die verband houden met bovenstaande vraagstukken. Of het nou ging om een nieuwe website, een nieuwe visuele identiteit of het profileren van een nieuw netwerkorganisatie, samen(werken) is de sleutel tot succes en acceptatie. Ik heb tijdens mijn reis door het sociaal domein in een korte tijd veel geleerd over het communicatie vak. Mede door de trainingen en cursussen vanuit Q-talent kijk ik dan ook terug op een leerzaam en uitdagend jaar!

  Meer over Marnix's ervaring Marnix's ervaring minimaliseren  
 • Elianne
  Elianne "Via q-talent hebt ik ervaring opgedaan als toekomstig consultant bij QashFlow"

  “Tijdens mijn master Health Economics, Policy and Law (HEPL) in Rotterdam zag ik dat er door Q-talent trainingen werden gegeven aan medewerkers die binnen korte tijd aan het werk wilden. Ik keek op de site van Q-talent en besloot me in te schrijven als starter op zoek naar een uitdaging in de zorg. Ik had een gesprek en ging, na mijn afstuderen, aan de slag bij de GGz Centraal om mee te werken aan het zelfonderzoek dat de GGZ doet voor zorgverzekeraars. Daar leerde ik hoe een zorgverzekeraar checkt of een instelling doelmatig en rechtmatig te werk gaat. Na deze opdracht kwam ik via Q-talent in contact met QashFlow, waar ik nu werk als consultant. Q-talent heeft me geholpen om in contact te komen met (potentiële) werknemers en daardoor heb ik nu deze baan :) “
   
  Vanaf januari ga ik de training 'doelmatig beïnvloeden' volgen, volgens mij is dat met consultants van Q-Consult. Dat is ook weer leuk!

  Meer over Elianne's ervaring Elianne's ervaring minimaliseren  
 • Martijn
  Martijn " Je stippelt je een eigen route uit en ontwikkelt de vaardigheden die jij belangrijk vindt"

  Tijdens mijn studie Biomedische Wetenschappen heb ik gekozen voor het consultancy-profiel omdat het in korte tijd zien en leren kennen van meerdere afdelingen in ziekenhuizen goed voor mijn toekomst leek. Als talent leer je veel basisvaardigheden die in je verdere leven goed van pas komen: (snel) leren aanpassen aan een nieuwe omgeving, small talk en qua communicatie ontwikkel je ook snel. Deze vaardigheden heb ik zeker ontwikkeld in mijn 2 jaar die ik bij Q-talent heb gewerkt.

  Het startte met een DBC-medewerker vacature op de Q-talent website en nadat ik een bericht had gestuurd werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens dit gesprek had ik meteen een positief gevoel bij de organisatie. De informele sfeer, de leuke collega’s (tijdens de rondleiding) en het gevoel dat ze vertrouwen in je hebben zijn belangrijke factoren geweest om aan de slag te gaan bij Q-talent. En daar heb ik nooit spijt van gehad, ik heb een erg leuke tijd gehad waarbij ik uiteindelijk in veel ziekenhuizen heb gewerkt in diverse functies. Op deze manier doe je niet alleen veel contacten op, maar je kan ook ondervinden welke functie het beste bij je past.

  Het leuke is dat ik mij snel, maar zonder veel druk kon ontwikkelen. Als ik bij Q-talent aangaf dat ik meer uitdaging nodig had, kwamen ze altijd wel met een meer uitdagende opdracht. Ik begon als uitvoerder van het zelfonderzoek omdat ik geen ervaring had met de DBC-systematiek; dit was een goede start om de basis te leren. Bij de opdracht daarop had ik al meer kennis en kon ik meedenken over de opzet van het zelfonderzoek en mijn opgedane kennis overbrengen aan mijn nieuwe collega’s. Later in die periode heb ik sessies georganiseerd voor secretaresses om elke week uitleg te geven over de registratie. Op deze manier stippel je een eigen route uit en ontwikkel je vaardigheden die jij belangrijk vindt. In combinatie met de trainingen van Q-talent is dit een erg leuke en goede basis voor je carrière.

  Meer over Martijn's ervaring Martijn's ervaring minimaliseren  
 • Gina
  Gina "Zij gaven mij het gevoel dat ik onderdeel uitmaakte van het team"

  Omdat ik aan het afstuderen was voor de Master Healthcare Management aan de Erasmus Universiteit en ik enkel nog de scriptie moest schrijven voor de master Arbeid, Organisatie en Management, was ik op zoek naar meer ervaring in de zorg. Omdat ik al eens kennis had gemaakt met Q-talent gedurende een Health Business Week van mijn faculteit ben ik nog eens op hun website gaan kijken om te zien of zij vacatures hadden waarin ik geïnteresseerd zou zijn. Nadat ik werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek kreeg ik in no time een opdracht aangeboden.

  Binnen de opdracht was het de bedoeling dat de meldingen over huiselijk geweld en kindermishandeling werden doorgezet naar instellingen waar maatschappelijke hulp wordt aangeboden of naar hulp- en/of zorgverleners die al betrokken zijn bij de cliënten. Deze meldingen dienden ook vastgelegd te worden in het registratiesysteem. Gedurende deze opdracht heb ik veel inzicht gekregen in het reilen en zeilen op de werkvloer. Omdat het bedrijf net was samengesteld vanuit twee verschillende bedrijven heb ik ook veel geleerd over de stappen die hierna volgen op de werkvloer. Ook werd ik erg hartelijk ontvangen door het team en gaven zij mij het gevoel dat ik onderdeel uitmaakte van het team wat ik als heel fijn heb ervaren. Ik heb veel dingen gezien die ik mee kan nemen in mijn hopelijk toekomstige baan als consultant. Ik zou Q-talent enorm aanraden voor iedere starter, omdat vanuit Q-talent niet alleen inzicht en ervaring op de werkvloer biedt, maar er ook geïnvesteerd wordt in hun talenten middels hele leerzame trainingsdagen.

  Meer over Gina's ervaring Gina's ervaring minimaliseren  
 • Joris
  Joris "Binnen enkele werkdagen na mijn aanmelding had ik een intake gesprek."

  Ik was op zoek naar een startersbaan in management of consulting, toen ik bij Q-talent terecht kwam. En toen ging het snel! Binnen enkele werkdagen na mijn aanmelding had ik een intake gesprek. Nog dezelfde dag werd ik gebeld over een potentiële baan – en met succes.

  Na een leuke kennismaking met het perspectief op een groot project kon ik al snel aan de slag bij Orange Orca, een inkoop adviesbureau. Aanvankelijk als ondersteuning met kleine klusjes, maar al snel kon ik meer verantwoordelijkheid nemen en groeien op het gebied van inkoop consulting.

  Na een half jaar via Q-talent te hebben gewerkt heb ik een contract gekregen bij Orange Orca, waar ik nu fulltime aan de slag kan als Junior Consultant.

  De meerwaarde van Q-talent zat voor mij zowel in de nuttige en praktische trainingen als de verbindende factor: er wordt voor gezorgd dat je goed ondersteund wordt waar nodig en je krijgt mogelijkheden om te sparren en netwerken met andere starters en professionals. Dit geeft vertrouwen en zorgt voor een solide basis om als starter verder door te groeien.

  Meer over Joris's ervaring Joris's ervaring minimaliseren  
 • Jasper-Jan
  Jasper-Jan "Het leuke was dat ik het werk met mijn medische kennis snel en doeltreffend kon oppakken"

  Tijdens de wachttijd voor mijn coschappen zag ik dat Q-talent zocht naar medische studenten voor de functie van medisch codeur. Na een telefoontje kon ik de volgende dag al op gesprek, en na een leuke kennismaking kon ik een week later aan de slag bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede!

  In de vijf maanden dat ik daar werkte heb ik bijzonder veel geleerd; zowel vakinhoudelijk tijdens mijn opdracht, maar ook tijdens de cursussen die vanuit Q-talent werden aangeboden, zoals; communicatiestijlen, DOT, Excel voor gevorderden en zelfs gedegen zakelijk mode- en kledingadvies ;-) Ik vind het dan ook tof dat ik al die kansen kreeg!

  Het leuke aan de opdracht was te merken dat je alle kennis die je binnen de studie hebt opgedaan direct in kunt zetten, maar ook dat wij als geneeskundestudenten snel en doeltreffend het werk op konden pakken. Het mes sneed daarmee daadwerkelijk aan twee kanten. Dit geldt overigens ook voor de trainingen waarmee ik inmiddels zelf beter zicht heb op de organisatie van de zorg en de vele mogelijkheden hierbinnen. Ik vind het dan ook top dat Q-talent zo in zijn talenten investeert en kan alle geneeskundestudenten en starters aanraden om een tijd projectmatig werk te doen en/of bij jullie door te groeien! Q-talent: Dank jullie wel!

  Meer over Jasper-Jan's ervaring Jasper-Jan's ervaring minimaliseren  
 • Laura
  Laura "Binnen vijf maanden heb ik veel geleerd, zowel bij de Zorggroep als bij de cursussen van Q-talent."

  Net als bij zovelen, begon na mijn studie de zoektocht naar een baan. Omdat ik bij zowel mijn bachelor Gezondheidswetenschappen als mijn master Health Sciences weinig tot geen praktijkervaring had opgedaan, was ik op zoek naar een bedrijf dat mogelijkheden biedt voor starters die zich graag willen ontwikkelen in de gezondheidzorg. Met die gedachte in mijn achterhoofd kwam ik na een zoektocht op het internet uit bij Q-talent.

  Via Q-talent ben ik aan de slag gegaan als Projectmedewerker bij Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. In de zorg vinden veel veranderingen in wet- en regelgeving plaats. Op de afdeling cliëntenadministratie zorgen wij dat wij op de hoogte zijn van deze veranderingen en hierop inspelen. De Wmo, Zvw, Wlz... alles komt voorbij bij de Zorggroep! Daarnaast houden wij ons ook bezig met de registratie van cliëntgegevens, het declareren van de zorg aan de betreffende instanties en verschillende projecten. Dit maakt het werk uitdagend, afwisselend en ontzettend leuk!

  Binnen vijf maanden heb ik erg veel geleerd, zowel bij de Zorggroep als bij de cursussen van Q-talent. Daarnaast gaf het project mij ook de mogelijkheid om mezelf te laten zien en dit heeft er toe geleid dat ik een contract bij de Zorggroep aangeboden heb gekregen. Kortom, Q-talent is de perfecte basis voor starters in de gezondheidszorg. Bedankt!

  Meer over Laura's ervaring Laura's ervaring minimaliseren  
 • Nicolien
  Nicolien "Q-talent biedt starters op de arbeidsmarkt leuke en leerzame projecten aan."

  Na het afronden van de European Master in Health Economics & Management, was ik op zoek naar een leuke baan. Als pas afgestudeerde is dit helaas nog niet zo makkelijk. Mijn zoektocht bracht mij in contact met Q-talent. Wat mij gelijk aansprak was dat zij starters op de arbeidsmarkt leuke en leerzame projecten kunnen aanbieden.

  Via Q-talent ben ik terechtgekomen bij het Ministerie van VWS, in het pgb/trekkingsrechtteam. In dit team heb ik individuele vragen en klachten van burgers behandeld en de betrokken partijen in de keten aangespoord om deze meldingen op te pakken (bijvoorbeeld gemeenten of SVB).

  Tijdens deze periode heb ik veel geleerd, bijvoorbeeld het voeren van lastige telefoongesprekken en hoe te opereren in een politieke omgeving. Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij VWS omdat het pgb dossier een ‘hot topic’ is, waar altijd iets gebeurt. Ook het team was erg leuk.

  Uiteindelijk heb ik een halfjaar via Q-talent in het pgb/trekkingsrechtteam gewerkt met als prachtige vervolg dat ik nu een jaarcontract bij het Ministerie van VWS aangeboden heb gekregen!

  Meer over Nicolien's ervaring Nicolien's ervaring minimaliseren  
 • Niels
  Niels "Met de Excel training maak ik naast mijzelf nu ook collega’s beter wegwijs in Excel."

  In een kort tijdsbestek werd ik door Q-talent uitgenodigd voor twee trainingen. Hoewel ik tijdens mijn opdracht in het Erasmus MC geen AO/IC taken heb, mocht ik aanschuiven bij de ‘werken als AO- of IC-medewerker’ training om mijzelf te verbreden. De deelnemers verschilden allemaal in achtergrond, ervaring en type zorginstelling, wat ervoor zorgde dat er veel levendige anekdotes en ervaringen werden gedeeld. Tevens was er plaats voor inhoudelijke discussies die in goede banen werd geleid door Sandra Dahmen, adviseur en trainer bij Q-consult en Q-Academy. Ondanks dat we door de vele interactieve momenten een aantal zaken oversloegen, was het een zeer leerzame dag!

  Daarnaast volgde ik de Excel training van Lennart Roest, tevens adviseur bij Q-consult. Met acht mensen kregen we elk een Excel bestand met een groot aantal opdrachten die opliepen in moeilijkheidsgraad waar we direct mee aan de slag konden. Lennart liep rond en beantwoordde vragen. Zo nu en dan werd er in groepsverband wat besproken of uitgelegd. De training was simpel van opzet en daardoor erg leerzaam.

  Persoonlijk vond ik het een uitdaging om meer mogelijkheden van Excel te ontdekken wat de tijd voorbij deed vliegen. Mijn Excel kennis komt ook goed van pas tijdens mijn opdracht in het Erasmus MC, waar ik naast mijzelf nu ook collega’s beter wegwijs maak in Excel. Ik hoop dat ik in de toekomst meer met Excel ga werken om mijn kennis op peil te houden en te vergroten.

  Meer over Niels's ervaring Niels's ervaring minimaliseren  
 • Lotte
  Lotte "Mede dankzij mijn ervaring bij Q-talent ga ik starten als junior consultant. Een ideale opstap naar consultancy"

  Tijdens mijn master MPA aan de Vrije Universiteit kwam ik erachter dat het pure onderzoek niet helemaal hetgeen was waarin ik verder wilde. De zorgsector heeft altijd mijn aandacht getrokken omdat het een sector is met veel ontwikkelingen en daarom wilde ik hier graag in werken.

  Ik sprak hierover tijdens een voetbaltraining met een teamgenootje, die op dat moment al werkzaam was bij Q-talent. Zij vertelde mij dat Q-talent de ideale mogelijkheid is om een kijkje te nemen bij verschillende zorgorganisaties en zo ervaring op te doen op niveau. Terwijl ik nog aan het studeren was had ik een gesprek met de Talentenmanager, dit verliep heel goed en ik werd erg enthousiast van dit gesprek. Nadat ik afgestudeerd was heb ik door Indonesië gereisd en bij terugkomst startte ik vrijwel direct bij een project op het Erasmus MC.

  Op de zorgadministratie heb ik veel geleerd over de DBC systematiek. Daarnaast kreeg ik de kans om te helpen aan de opbouw van een traineeship en zat ik opeens aan de andere kant van de tafel met sollicitanten te praten, raar maar heel leerzaam! Mede dankzij mijn opgedane ervaring bij Q-talent ga ik vanaf volgende maand starten als junior consultant bij Seederdeboer in Hilversum. Ik zie Q-talent als de ideale opstap!

  Meer over Lotte's ervaring Lotte's ervaring minimaliseren  
 • Elke
  Elke "Wij kregen veel vrijheid en verantwoordelijkheid wat voor iedereen flexibiliteit opleverde"

  Door een vriendinnetje en studiegenootje werd ik getipt op het bestaan van Q-talent. Na mijn opleiding Management, Policy-Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences heb ik mij aangemeld, waarna ik na een kennismakingsgesprek al snel startte bij Per Saldo; de belangen vereniging van personen met een persoonsgebonden budget (PGB).

  De invoering van het trekkingsrecht in januari 2015, waarbij de uitbetaling van het PGB werd overgeheveld naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB), bracht veel nieuwe uitdagingen met zich mee. Veel zorgverleners hebben maanden geen salaris ontvangen, waardoor de zorgcontinuïteit van vele budgethouders in gevaar kwam. Deze mensen konden terecht bij ons 'trek het recht’ team. In het begin stond onze telefoon roodgloeiend, maar naarmate het jaar vorderde werd dit gelukkig minder en konden wij ons meer gaan richten op structurele oplossingen. We hebben een werkwijze opgezet met de SVB om deze mensen zo snel mogelijk hulp te bieden.

  Het uitdagende aan deze opdracht vond ik dat je aan de ene kant mensen daadwerkelijk helpt, terwijl je aan de andere kant volledig afhankelijk bent van een andere partij (de SVB). Daarnaast vond ik de samenwerking met de andere talenten leuk en het feit dat wij zoveel vrijheid en verantwoordelijkheden kregen van Per Saldo. Door de flexibiliteit die dit met zich meebracht heb ik een tijdje een vrijwillig project meegedraaid op een ROC school. Hier ben ik inmiddels aangenomen op een project dat zich richt op de verbetering van de aansluiting tussen opleiding en arbeidsmarkt.

  Meer over Elke's ervaring Elke's ervaring minimaliseren  
 • Manon
  Manon "Q-talent heeft mij naast een leerzame periode ook een leuke baan met mogelijkheden voor de toekomst opgeleverd"

  Tijdens mijn studie Beleid en Management Gezondheidszorg ben ik via medestudenten in aanraking gekomen met Q-talent. Na een leuk gesprek schreef ik mij in als talent, maar ik ging al vrij snel elders aan de slag. Ruim twee jaar later, toen ik afgestudeerd was en enige werkervaring had opgedaan, dacht ik weer aan Q-talent. Binnen een week had ik een intake gesprek. Enkele dagen daarna zat ik al op een sollicitatiegesprek bij een ministerie in Den Haag waar ik al lange tijd wilde werken!

  Als rechterhand van de manager heb ik mij in mijn opdracht bezig gehouden met allerlei facetten van verpleeghuiszorg. Ik werkte mee aan een groot programma om de kwaliteit van verpleeghuiszorg te verbeteren. Zowel organisatorisch als inhoudelijk heb ik meegewerkt aan verschillende projecten. Zo heb ik een groot congres georganiseerd, maar ook beleidsstukken geschreven en werkgroepen voorbereid en begeleid. Super leerzaam, en ook goed voor mijn netwerk!

  Uiteindelijk heb ik een jaarcontract aangeboden gekregen bij de opdrachtgever. Naast een leerzame en leuke periode met trainingen en praktische ervaring, heeft Q-talent mij ook een leuke baan met mogelijkheden voor de toekomst opgeleverd!

  Meer over Manon's ervaring Manon's ervaring minimaliseren  
 • Marjolein
  Marjolein "Het werken op projectbasis biedt mij naast praktijkervaring ook inzicht in mijn kwaliteiten en ontwikkelpunten"

  Na mijn master Management, Policy-analysis & Entrepreneurship in Health and Life Sciences wilde ik ontdekken wat ik als academicus kan doen dat verder reikt dan onderzoek en het afleveren van een onderzoeksverslag. Ik koos voor Q-talent omdat zij de kans bieden om praktijkervaring op te doen in zorgorganisaties.

  Samen met een ander talent heb ik de zorgadministratie ondersteund bij het corrigeren van declaratie uitval. Wij onderzochten wat er mis ging in het declareren van de geleverde zorg. Er was ook een consultant van Q-Consult aanwezig die ons wegwijs maakte in de hervormingen in de langdurige zorg en de relevante wet- en regelgeving, kennis die ik direct kon toepassen in mijn werk. Ook ben ik een stuk handiger geworden in het werken met Excel. Verder leerde ik snel het zorgapplicatiesysteem kennen en ontdekte tijdens mijn correctiewerk waar de kwetsbaarheden in het systeem en de processen zaten.

  We maakten meters in het correctiewerk en de oorzaken van uitval bespraken we met de consultant van Q-Consult. Op basis van onze bevindingen hebben we werkinstructies ontwikkeld voor de verschillende financieringsvormen. Ook hebben we voorstellen voor aanpassingen gedaan om processen te standaardiseren. Dit te samen heeft er voor gezorgd dat de zorgadministratie naar een hoger niveau is getild qua kennis en processen.

  Q-talent biedt mij de mogelijkheid om in korte tijd kennis te maken met de gezondheidszorg en om de complexiteit ervan terug te brengen naar de dagelijkse praktijk. Het werken op projectbasis geeft mij inzicht in mijn interesses en mijn sterke en minder sterke punten. Deze inzichten zorgen ervoor dat ik naast praktijkervaring ook een beter beeld heb van het soort werk dat bij mij past.

  Meer over Marjolein's ervaring Marjolein's ervaring minimaliseren  
 • Sujata
  Sujata "Kortom, ACSION en Q-talent bedankt voor de opportunity and to let me live the dream op Sint Maarten"

  Begin februari had ik een kennismakingsgesprek met een talentmanager van Q-talent. Binnen een week werd ik opgebeld voor een project, maar was destijds nog niet beschikbaar. Een maand later solliciteerde ik naar de functie van junior consultant zorg voor ACSION Group op St. Maarten en werd ik aangenomen. Nu bijna vijf maanden verder besef ik heel goed dat ik in mijn handjes mag knijpen hier te mogen werken voor een geweldige organisatie met fijne collega’s op een prachtige eiland.

  Na mijn opleiding Health Economics, Policy and Law was mijn ambitie een bijdrage te mogen leveren aan de gezondheidszorg. De focus op de gezondheidszorg vind ik intrigerend omdat het hier gaat om het leveren van een dienst én om de mens, alsmede om de interactie tussen zorgverlener (arts), zorgaanbieder (zorgverzekeraar) en populatie (patiënt). ACSION is daarom mijn perfecte match. Ze houden zich bezig met het optimaliseren van de zorg, zowel de zorgverlening als de financiering en het beleid. Als project medewerker krijg ik de kans om een bijdrage te leveren aan een efficiënter én kwalitatieve gezondheidszorg door de zorgdivisie van een grote zorgverzekeraar te ondersteunen met het verbeteren en automatiseren van processen. Bovendien heb ik het geluk voor een organisatie te werken waarvoor het menselijk aspect de boventoon voert. Ook krijg ik als project medewerker veel ruimte, tijd, vrijheid en ondersteuning om te groeien, leren en ervaring op te doen.

  De kers op de taart is mijn werkomgeving, Sint Maarten! Werken op en voor de “The Friendly Island” is een geweldige ervaring. Tijdens werktijd is het ‘work as usual’ (zoals in Nederland), maar gedurende lunchtijd en weekend is het een wereld van verschil. Heerlijke warme en verse maaltijden tijdens lunch, weekend vier ik hier op een van de vele bounty stranden die het eiland rijk is of leer ik een van de vele nabijgelegen eilanden kennen. Kortom, ACSION en Q-talent bedankt voor de opportunity and to let me live the dream. Hier werk ik zowel met mijn hoofd als hart! ''

  Meer over Sujata's ervaring Sujata's ervaring minimaliseren  
 • Lisette
  Lisette "Een dag na mijn gesprek bij Q-talent werd ik al opgebeld voor een project"

  Net als iedereen was ik na mijn afstuderen op zoek naar een baan. Dat blijkt nog niet zo makkelijk en een studiegenoot wees me op de mogelijkheden bij Q-talent. Een dag na mijn gesprek met de talentenmanager werd ik al opgebeld voor een project! Uiteindelijk ben ik begonnen in het St. Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam. Daar ging ik samen met twee andere talenten aan de slag met de DBC-correcties die voortkwamen uit het zelfonderzoek. Ook mocht ik me bezighouden met het opstellen van het rapport dat uiteindelijk naar de zorgverzekeraars werd gestuurd. Dit zorgde voor een mooie afwisseling met de correctiewerkzaamheden.

  Naast het werk in het ziekenhuis heb ik ook aan een aantal workshops en trainingen deelgenomen die door Q-talent werden georganiseerd. Zo werd ik voorbereid op de DBC-correcties met de DOT/DBC-training, heb ik mijn sterke punten ontdekt in de workshop ‘Ontdek je unieke profiel’ en heb ik inzicht gekregen in het type onderhandelaar dat ik ben in de workshop ‘Onderhandelen’. Stuk voor stuk leuke en leerzame middagen met andere talenten die vaak worden afgesloten met een gezellige borrel.


  Kortom, door Q-talent heb ik niet alleen werkervaring opgedaan maar heb ik ook andere vaardigheden ontwikkeld. Hierdoor ga ik straks zelfverzekerder solliciteren voor een potentiële baan.

   

  Meer over Lisette's ervaring Lisette's ervaring minimaliseren  
 • Marjolein
  Marjolein "Een leuk en afwisselend project, waar genoeg werk te verzetten is"

  Een tijdje geleden heb ik kennis gemaakt met Q-talent. Ik stuurde mijn cv op en werd uitgenodigd voor een gesprek. Na een gesprek met de talentenmanager kreeg ik een goed beeld van Q-talent en de projecten die ze hebben. Mijn interesses en projectvoorkeur werden opgeschreven en enige tijd later werd ik opgebeld voor een project.

  Sinds 5 weken werk ik nu als projectmedewerker bij HilverZorg. Een leuk en afwisselend project, waar genoeg werk te verzetten is! Zo houd ik mij bezig met de intra- en extramurale cliëntenadministratie en voer ik een aantal taken uit voor de afdeling debiteuren. Verder ben ik bezig om achterstallige klussen weg te werken en ontwikkel ik werkbeschrijvingen en een FAQ-lijst van alle vragen die binnenkomen. Op deze manier kunnen de medewerkers van de backoffice straks hun werkzaamheden makkelijker van elkaar overnemen en kost het inwerken minder tijd.

  Ik ben super blij dat ik via Q-talent de mogelijkheid heb gekregen om bij Hilverzorg al deze leuke projectjes op te kunnen oppakken. Een extra fijne bijkomstigheid zijn de trainingsdagen die door Q-talent worden georganiseerd. Ik ben dan ook super benieuwd naar de summerschool die binnenkort van start gaat! 

  Meer over Marjolein's ervaring Marjolein's ervaring minimaliseren  
 • Sanne
  Sanne "In een maand tijd is mijn kennis over de langdurige zorg enorm toegenomen"

  Enkele maanden ben ik nu werkzaam op de helpdesk voor zorgaanbieders. Een uitdaging die ik met beide handen heb aangepakt. Dit houdt in dat ik beschikbaar ben voor vragen die zorgaanbieders hebben rondom de hervormingen in de langdurige zorg.

  Concreet betekent dit dat ik telefonisch en per mail zorgaanbieders te woord sta en zo goed mogelijk hun vragen beantwoord. Wanneer ik dit niet meteen paraat heb, ga ik op zoek naar het juiste antwoord. Dan raadpleeg ik wetteksten, kamerbrieven, websites en andere bronnen. Of ik neem contact op met experts van o.a. de NZa, het Zorginstituut Nederland en het CIZ.

  De vragen die zorgaanbieders stellen geven een goed beeld van wat momenteel bij hen leeft en welke zaken er nog onduidelijk zijn. In ons draaiboek voor zorgaanbieders helpen we hen op weg en geven meer informatie over de stappen waar ze bij de transities aan moeten denken. Op basis van de vragen werken we het draaiboek steeds bij. Verder verwerken we de actuele ontwikkelingen in de draaiboeken.

  Wat maakt deze opdracht leuk? Het feit dat ik helemaal de diepte in duik op zoek naar antwoorden op vragen. In een maand tijd is mijn kennis over de langdurige zorg enorm toegenomen en dat wordt de komende maanden alleen maar meer. Ik leer hier zoveel. Ik ben de helde dag vragen aan het beantwoorden zowel per mails als per telefoon. Daarnaast onderhoud ik de helpdesk. Ook werk ik de draaiboeken bij en pak andere taken op. Het contact met de collega’s is ook erg leuk. Ik schakel veel met mijn mede helpdeskers om zo de beste antwoorden te kunnen formuleren. Al met al een zeer uitdagende klus.’

   

   

  Meer over Sanne's ervaring Sanne's ervaring minimaliseren  
 • Ricky
  Ricky "Via Q-talent kreeg ik al snel inzicht in geldstromen in een zorginstelling"

  Voordat ik bij mijn eerste project aan de slag ging kreeg ik een training in DOT. Door deze training heb ik meer inzicht gekregen in de systematiek die in de zorg gebruikt wordt om te registreren en te declareren. Ook werd er in deze training ingegaan op de ontwikkelingen in de zorgbranche zoals ICD-10, het zelfonderzoek en de 120-dagen regel.

  Bij mijn eerste project binnen Q-talent heb ik me bezig gehouden met het opmaken/uitzoeken van openstaande posten uit 2012/2013/2014. Vervolgens leg ik de verdere afhandeling neer bij andere afdelingen zoals de zorgadministratie, adviseurs of debiteurenbeheer. Met de afdeling debiteuren werk ik het meest mee samen.Ik ben blij dat ik via Q-talent meer inzicht heb gekregen in de financiering binnen een zorginstelling.

  Meer over Ricky's ervaring Ricky's ervaring minimaliseren  
 • Jordie
  Jordie "In zeer korte tijd heb ik dan ook ontzettend veel geleerd over zorgprocessen, project- en stakeholdermanagement, Lean-tools en DBC’s"

  Enkele weken na mijn sollicitatiegesprek bij Q-talent, waarin ik aangaf graag consultancy ervaring binnen de zorg op te doen, begon ik al snel aan een zeer uitdagend project bij een GGZ-instelling. De opdracht was om binnen drie maanden de werkprocessen van de recent gereorganiseerde zorgadministratie in kaart brengen, verbeteringen aandragen en uiteindelijk ook implementeren. Een flinke klus die die door veel initiatief en zelfstandigheid, maar ook door wekelijks contact met Q-talent en een tussentijdse evaluatie geklaard diende te worden.

  De vele veranderingen binnen de organisatie en het grote aantal betrokkene partijen bij het administratieve proces (verwijzers, cliënten, behandelaren, afsprakenbalies, recepties, aanmeldingsteams en zorgmanagers) maakte het project complex en uitdagend. Ik heb met veel plezier gewerkt aan zowel het in kaart brengen van veel voorkomende problemen en inefficiënties, als het analyseren van de oorzaken hiervan en het bedenken van praktische oplossingen.

  In zeer korte tijd heb ik dan ook ontzettend veel geleerd over zorgprocessen, project- en stakeholdermanagement, lean-tools en DBC’s. Kortom: een ideale opstart voor een carrière binnen de zorgconsultancy! 

   

  Meer over Jordie's ervaring Jordie's ervaring minimaliseren  
 • Gwenne
  Gwenne "Ik vind het geweldig dat Q-talent op deze manier in zijn jonge talenten investeert!"

  De DBC/DOT trainingsdag was een erg leuke en leerzame dag! De stof die in de voorbereidende online training toch wat taai was, werd een stuk tastbaarder en duidelijker gedurende de training. Bart Gerards gaf in zijn presentatie tal van voorbeelden uit de praktijk en hielp ons de DBC/DOT-systematiek een plaats te geven binnen de brede context van de gezondheidszorg en gezondheidszorgbeleid. Ook was er volop ruimte voor vragen! De praktische oefeningen waren erg nuttig om meer vertrouwd te raken met de registratie en afleiding van DBC’s.

  De dag bood tegelijkertijd een mooie kans om wat van de open en ontspannnen sfeer op het kantoor in Utrecht te proeven en CQT Zorg en Gezondheid als bedrijf beter te leren kennen. Tijdens de lunch schoven twee oud-talenten, inmiddels werkzaam als junior consultant, aan die we het hemd van het lijf konden vragen over hun ervaringen.

  Ik vind het geweldig dat Q-talent op deze manier in zijn jonge talenten investeert! Iedereen was aan het einde van de dag een stuk wijzer en ik weet zeker dat de training voor veel van ons een goed steuntje in de rug is wanneer we definitief aan de slag gaan!

  Meer over Gwenne 's ervaring Gwenne 's ervaring minimaliseren  
 • Janna
  Janna "Q-talent is een ideale basis voor een loopbaan in de zorg!"

  Voor mijn eerste opdracht via Q-talent werkte ik bij het zorgcontroleteam van GGZ instelling Lievegoed. Recentelijk was deze zorginstelling overgegaan op een nieuw EPD-systeem. Door deze overgang en veranderde wet- en regelgeving waren aanpassingen in de DBC-registratie noodzakelijk. Samen met een andere Q-talent-collega was het ons doel om deze registratie weer op orde te brengen. Zorgvuldig werken was hierbij heel belangrijk. Al snel kregen wij extra verantwoordelijkheden toebedeeld. Tot slot heb ik na een analyse van de huidige registratie ook aan de manager gerapporteerd voor welke hoofdbehandelaars nog verdere instructie op het gebied van registratie wenselijk zou zijn. Ik vond het mooi om een dergelijk advies uit te mogen brengen.

  Na afloop van mijn werk bij de GGZ-instelling had ik een individueel evaluatiegesprek met de talentenmanager van Q-talent. Het prettige van Q-talent is dat er echt persoonlijke aandacht is en dat er goed met je wordt meegedacht. Daarnaast vind ik het werken bij Q-talent heel waardevol, omdat ik een grote stap wil maken in de zorgsector. Een ideale basis voor een loopbaan in de zorg!

  Meer over Janna's ervaring Janna's ervaring minimaliseren  
 • Lennart
  Lennart "Q-Talent heeft me de springplank geboden, ik ben gewoon gesprongen. "

  Toen ik bij Q-Talent begon was ik net afgestudeerd en een groentje op DBC gebied. Mijn eerste opdracht voelde dan ook echt als een sprong in het diepe. Gelukkig had ik twee naaste Q-Talent collega’s met meer ervaring en een begeleider van Q-Consult die mij door het begin gesleept hebben. Want ik had heel veel vragen. De ziekenhuiswereld is het laatste decennium ontzettend veranderd en dat zal de komende tijd niet stoppen. Voor mij was het een ontzettend leerzame en leuke tijd. Inhoudelijk leer je hoe ziekenhuizen registreren en declareren, procesmatig leer je knelpunten en verbetertrajecten te zien en uit te voeren, en niet onbelangrijk leer je jezelf kennen. Ben je een denker, een doener, leergierig, duizelt de informatie je, kan je de werkdruk en verantwoordelijkheden aan, enzovoorts. Bij Q-Talent heb ik al dit soort dingen over mezelf geleerd door bij verschillende projecten met heel veel verschillende mensen te werken. Elke paar maanden wat anders doen heeft mij in een jaar tijd drie ziekenhuizen, een zeer uitdagend kostprijzentraject en enkele kleinere zijpaden gegeven. Ik heb veel mensen leren kennen, veel van collega’s geleerd en ben inhoudelijk zelfverzekerd geworden. Q-Talent heeft me de springplank geboden, ik ben gewoon gesprongen.

  Meer over Lennart's ervaring Lennart's ervaring minimaliseren  
 • Maaike
  Maaike "Ik heb mijn onderzoeksstage gedaan onder begeleiding van een consultant op het gebied van de zorgadministratie, over de meerwaarde van ICD-10"

  In december 2013 was ik op zoek naar een leuke onderzoeksstage voor mijn master MPA. Al snel kwam ik erachter dat ik graag kennis zou willen maken met de advisering in de zorg,  ik wilde graag proeven van het beroep en kijken wat er allemaal bij komt kijken. Zo kwam ik dan ook terecht bij Q-Talent en Q-Consult. Ik heb mijn onderzoeksstage gedaan onder begeleiding van een consultant op het gebied van de zorgadministratie, over de meerwaarde van ICD-10. Ik vond het erg leuk dat mijn onderzoek ook daadwerkelijk voor de praktijk gebruikt kon worden. Daarnaast is het netwerk van Q-Consult ook ideaal om bijvoorbeeld aan goede interviews te komen.    

  Ondanks dat mijn onderzoeksstage een zelfstandig project was, heb ik toch genoeg ervaringen opgedaan binnen het bedrijf. Zo kon ik mee naar een aantal ziekenhuizen om te zien hoe een consultant daar aan het werk gaat, heb ik deelgenomen aan een training en ben ik altijd welkom bij het teamoverleg. Daarnaast heb ik ook een deel van de organisatie van een intervisiebijeenkomst op me mogen nemen. Al met al zijn er binnen Q-Consult genoeg mogelijkheden om als afstudeerder aan mee te doen!

  Meer over Maaike's ervaring Maaike's ervaring minimaliseren  
 • Hannah
  Hannah "Aan de medewerkers van Q-Talent heb ik aangegeven dat ik erg benieuwd ben naar het werk als consultant en graag wil samenwerken met consultants die al even meedraaien in het vak om daar veel van te leren."

  Eind 2012 ben ik afgestudeerd met een bedrijfskundig masterdiploma (MPA) van de studie Biomedische Wetenschappen. Ik heb tijdens mijn studie altijd in het ziekenhuis gestudeerd en gewerkt en daardoor wilde ik heel graag ook na mijn afstuderen verder in deze sector. Na een tijdje te hebben gereisd ben ik eerst bij een ziekenhuis aan de slag gegaan. Via oud-studiegenootjes die meteen na het afstuderen bij Q-Talent waren begonnen, kwam ik bij Q-Talent terecht.

  Ik kon een aantal weken na mijn sollicitatie direct aan de slag in Terneuzen. Veel te ver reizen vanuit Amsterdam, dus ik verbleef samen met een collega in een hotel in Terneuzen. Een hele aparte, maar erg leuke ervaring! Aan de medewerkers van Q-Talent heb ik aangegeven dat ik erg benieuwd ben naar het werk als consultant en graag wil samenwerken met consultants die al even meedraaien in het vak om daar veel van te leren. Ook dat kon geregeld worden. Op dit moment ondersteun ik samen met twee andere talenten een aantal consultants in verschillende projecten. Ik werk hierin heel zelfstandig, met veel eigen verantwoordelijkheid. Geen dag is hetzelfde door de diversiteit in de projecten. Wat mij betreft de ideale startersbaan.

  Meer over Hannah's ervaring Hannah's ervaring minimaliseren  
 • Anne
  Anne "Zonder ervaring met zorgregistratie kreeg ik bij Q-talent de kans om in relatief korte tijd bij veel verschillende ziekenhuizen te werken."

  Via een studiegenoot kwam ik na afronding van mijn biomedische master in aanraking met Q-talent. Ik kon de week erna direct aan de slag en later doorstromen in het traineeship. Zonder ervaring met zorgregistratie kreeg ik bij Q-talent de kans om in relatief korte tijd bij veel verschillende ziekenhuizen te werken. Ik ben bij projecten van 1 tot 5 maanden actief geweest, zowel bij zorgadministraties en DBC teams, als op facturatie afdelingen. Door deze afwisseling leerde ik verschillende ziekenhuizen, softwaresystemen en verschillende onderdelen in het proces van registratie, validatie, en facturatie kennen. Daarnaast kon ik bij verschillende trainingen voor Q-talenten aansluiten. Door deze combinatie heb ik in korte tijd veel geleerd.

  Gedurende de projecten van Q-talent kwam ik al snel in contact met consultants van Q-Consult (onderdeel van CQT zorg & gezondheid). De combinatie van snel ervaring opdoen in verschillende ziekenhuizen met de kennismaking van de CQT cultuur gaf deze startersfunctie direct perspectief. Het projectmatige werk, de cursussen en opleidingen, en alle collega’s binnen CQT zorg & gezondheid maakten van deze startersfunctie bij Q-talent een ideale start voor een carrière als consultant in de gezondheidszorg.

  Meer over Anne's ervaring Anne's ervaring minimaliseren  
 • Kelly
  Kelly "Voor mij betekent Q-talent dan ook een mogelijkheid om in korte tijd veel ervaring en kennis op te doen, contacten te leggen en vaardigheden te ontwikkelen!"

  Ik werk nu bijna een jaar voor Q-talent. In die periode ben ik voor verschillende opdrachtgevers aan de slag geweest. Dit maakt het werk erg afwisselend. Geen project is immers hetzelfde. Zo heb ik  meegeholpen met het wegwerken van achterstanden, extra ondersteuning geboden in drukke tijden, maar ook voor een langere periode een vaste kracht vervangen. Ook de afdelingen waar je werkt wisselen. De ene keer  werk je op de zorgadministratie, terwijl je de volgende keer weer onderdeel uitmaakt van de financiële administratie.

  Door deze afwisseling heb ik in het afgelopen jaar veel ervaring en kennis op kunnen doen en verschillende vaardigheden kunnen ontwikkelen. Zo heb ik mij bijvoorbeeld de regelgeving eigengemaakt en met verschillende systemen gewerkt. Daarnaast heb ik nieuwe krachten ingewerkt en begeleid en geleerd contacten met verschillende afdelingen en externe partijen te onderhouden.  Door in verschillende ziekenhuizen te werken krijg je een goed beeld van het reilen en zeilen van het ziekenhuiswezen. Evenals de projecten is ook geen ziekenhuis gelijk. Naarmate je enkele ziekenhuizen hebt leren kennen weet je in een nieuw ziekenhuis steeds sneller de weg te vinden naar de juiste mensen.

  Binnen Q-talent heb ik ook verschillende cursussen kunnen volgen die hebben bijdragen aan het realiseren van mijn potentie. Voor mij betekent Q-talent dan ook een mogelijkheid om in korte tijd veel ervaring en kennis op te doen, contacten te leggen en vaardigheden te ontwikkelen!

  Meer over Kelly's ervaring Kelly's ervaring minimaliseren  
 • Maaike
  Maaike "Q-talent biedt de ideale setting om in korte tijd veel praktijkervaring op te doen in de gezondheidszorg waarbij je bottom-up veel leert over de processen in een gezondheidszorginstelling."

  In 2013 ben ik afgestudeerd van de opleiding Healthcare Policy, Innovation and Management aan de Universiteit van Maastricht. Na een paar maanden reizen kwam ik terug in Nederland, en werd het tijd om te solliciteren, maar het vinden van een baan bleek niet gemakkelijk. Ik had weinig praktijk ervaring, en daarbij had ik nog geen duidelijk beeld van de functie waarnaar ik op zoek was.

  Toen ik Q-talent leerde kennen realiseerde ik me dat zij de mogelijkheden boden waar ik naar op zoek was. Q-talent biedt de ideale setting om in korte tijd veel praktijkervaring op te doen in de gezondheidszorg waarbij je bottom-up veel leert over de processen in een gezondheidszorginstelling. Door het aanbieden van werk op projectbasis kun je in korte tijd voor jezelf ontdekken wat wel of niet bij je past. Voor mij was dit de ideale manier om op tijdelijke basis veel te leren in diverse omgevingen. De begeleiding vanuit Q-talent heb ik als zeer prettig ervaren. Vanaf het moment dat je binnen loopt wordt er oprecht interesse getoond, ze doen hun best een goede plek voor je te vinden, en houden ook tijdens je project regelmatig contact om te controleren of alles naar behoren verloopt.

  Na een kennismakingsgesprek kreeg ik al gauw het bericht dat ik aan de slag kon op een project bij het Ziekenhuis Gelderse Vallei als projectmedewerker DOT. Dit was de ideale functie om veel te leren over de registratieprocessen, een essentieel deel van de bedrijfsmatige processen in een ziekenhuis. Dit was een zeer waardevolle ervaring die zeer bruikbaar is bij een volgende stap in je carrière. Daarnaast gaf het me ook de mogelijkheid mijzelf te profileren. Dit heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen. Tijdens mijn project kwam er onverwachts een functie vrij op de afdeling, en zo heb ik na afronding van het DOT project intern kunnen instromen en zo de volgende stap in mijn carrière kunnen maken.

   

  Meer over Maaike's ervaring Maaike's ervaring minimaliseren