Intervisiebijeenkomst: millennials de gouden generatie

als het gaat om het oplossen van het personeelstekort

Intervisiebijeenkomst: millennials de gouden generatie als het gaat om het oplossen van het personeelstekort

Instellingen hebben grote behoefte aan de instroom van nieuwe medewerkers. Ervaren medewerkers, maar ook starters. Die laatste groep zijn de zogenaamde millennials (generatie Y). Het beeld leeft dat deze groep niet makkelijk aan te trekken en/of te behouden is. De millennial vraagt om een andere aansturing, facilitering en manier van binden & boeien. Hoe ga je met deze groep om? Hoe trek je ze aan en op welke manier kun je ze binden? Voor zorgorganisaties is het van groot belang hierin succesvol te zijn om zo het personeelstekort nu en vooral in de toekomst te verkleinen.

Over deze generatie wordt veel geschreven (vooral door niet-millennials) en vaak doet de media deze generatie tekort. Beeld is dat het een generatie is die sterk gericht is op eigen ontwikkeling, veel afwisseling zoekt en continu op zoek is naar uitdagingen. Ze verwachten ook geïnspireerd te worden en repetitief werk is niks voor hen. Echter, deze generatie heeft veel toegevoegde waarde als je er op de juiste manier mee omgaat. Ze willen heel graag leren, zijn niet gevoelig voor hiërarchie en doorbreken daarom vaste patronen en willen graag persoonlijke en professionele verbindingen aangaan. En ze zijn resultaatgerichter dan de media schetst. Allen zaken die in deze tijd van groot belang zijn. 

Na deze intervisiebijeenkomst weet je wat de kenmerken zijn van een millennial en heb je handvatten om de werving & selectie en aansturing voor deze groep aansprekend te laten zijn. Ook hoor je van collega-zorgorganisaties wat hun ervaringen met deze groep zijn en wat wel werkt en wat niet.