Binnenkort is Bart 5 jaar in dienst als accountmanager bij Q-Talent. Hij is begonnen in 2013 als talent en vervolgens doorgegroeid naar accountmanager. “Ik werk na 5 jaar nog steeds met veel plezier bij Q-Talent. De functie als accountmanager was vrij nieuw, waardoor ik de functie zelf kon invullen. Dat was leuk en een grote uitdaging.”

“In de master die ik gevolgd heb, Organisational Design and Development, staat het Amerikaans zorgstelsel centraal. Dit triggerde om mij meer te verdiepen in het Nederlands Zorgstelsel. Een kennis attendeerde mij op Q-Talent. De organisatie, werkwijze en cultuur spraken mij direct aan. En nu ben ik alweer zo'n 5 jaar verder.”

Eerst was je talent bij Q-Talent en vervolgens accountmanager. Hoe is dat precies gegaan?

“Als talent heb ik in twee ziekenhuizen met DBC’s gewerkt. Na een jaar besloot ik te solliciteren binnen Q-Talent als talentmanager. Het kennismakingsgesprek verliep anders dan verwacht omdat we het veel hadden over relatiemanagement en het bezoeken van klanten. Na afloop van het gesprek werd ik gevraagd of ik als accountmanager aan de slag wilde, in plaats van talentmanager. Eerlijk gezegd had ik nog niet concreet wat ik precies zocht in een baan, maar aan accountmanagement had ik niet gedacht. Hier moest ik over nadenken, want ik had eigenlijk niks met ‘sales’ en een hekel aan die ‘gladde verkopers’. Na een paar gesprekken over de rol als accountmanager werd mij duidelijk dat ik de mogelijkheid had om de functie naar eigen hand te zetten, en zag dit als een mooie uitdaging."

Wat is jouw toegevoegde waarde voor Q-Talent?

“Ik help zorginstellingen snel en kwalitatief aan medewerkers en talenten aan een mooie start van hun carrière. Ik luister altijd goed om een situatie helder te krijgen en help mee het probleem op te lossen. Dit kan vaak binnen Q-Talent, zo niet dan verwijs ik door naar anderen als de klant daarmee geholpen is. Ik vind eerlijkheid belangrijk en het creëren van de juiste verwachtingen. Daarnaast ben ik ambitieus aangelegd en wil ik elke dag leren. Ik vind het leuk om trainingen te geven aan talenten, en zelf te volgen. In maart ga ik de DISC-opleiding volgen zodat ik deze kennis als trainer kan overdragen.

Daarnaast voeg ik niet alleen waarde toe voor Q-Talent maar ook organisatiebreed door de verschillende labels van Q met elkaar te verbinden. Naast het label Q-Talent voor detachering hebben we ook het label Q-Consult met onze adviseurs en Q-Academie voor trainingen."

Omschrijf jezelf eens in een paar woorden?

“Ik ben vrij competitief, doortastend, eerlijk, resultaatgericht en ik kan slecht tegen mijn verlies.”

Wat maakt werken bij Q-Talent voor jou zo bijzonder?

“Het ontmoeten van nieuwe mensen, het bieden van oplossingen bij klanten en de kennis die je meeneemt van de consultants. Bij Q-talent werk ik met hoogopgeleide starters die aan het begin staan van hun carrière en gas willen geven. Dat geeft veel energie en voldoening. Zeker wanneer een opdrachtgever tevreden is. Ik ontmoet dus veel nieuwe mensen: zowel bij zorginstellingen als binnen onze eigen organisatie. Daarnaast werken er bij Q-Consult leuke collega’s waarmee ik samenwerk en veel van leer. Hierin heb ik ook een soort van vrije rol waarbij ik met Q-Talent continu op zoek ga naar de verbinding met de andere labels.

Wat is je hoogtepunt bij Q-Talent?

“Het 10-jarig bestaan van Q-Talent. Mooi om te zien hoe een organisatie groeit en dat je hieraan bijdraagt.”

Wanneer is een werkdag voor jou echt geslaagd?

“Het liefst ben ik zoveel mogelijk onderweg en zo min mogelijk op kantoor. Het is mooi om de klant een oplossing te bieden waar hij of zij zelf nog niet aan gedacht heeft. Of dat de oplossing die je biedt in eerste instantie niet hetgeen was hij of zij voor ogen had. Kortom het meedenken met de klanten om samen te kijken wat goed is en hem of haar hierin meenemen. Dat is mooi. Dat is co-creatief.”

Wat is de eerste echte mijlpaal die je hebt behaald met het bedrijf?

“Dat is toch mijn eerste project die ik als accountmanager voor elkaar kreeg. In het begin is het veel zoeken en je draai vinden. Dat was toch wel spannend.”

Het is nog wat ver weg, maar hoe zie jij Q-Talent over vijf jaar?

“Q-Talent blijft ontwikkelen. Ik verwacht een groter intern team die ik wellicht kan opleiden en begeleiden. Daarnaast hebben we ons verbreed in meerdere markten zoals het sociaal domein en de langdurige zorg. Q-Talent zal ook meer een rol spelen op vraagstukken die passen op dat moment. Big data bijvoorbeeld.”