Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur je vraag gerust naar talent@qtalent.nl; wij helpen je graag.

Wat voor opdrachten hebben jullie te bieden?

Over het algemeen zetten we talenten in bij opdrachten in de zorgsector. Vaak kun je in deze sector aan de slag op de zorgadministratie van een ziekenhuis in de functie van DBC projectmedewerker. Daarnaast hebben we regelmatig opdrachten als projectondersteuner, waarbij je als rechterhand van een consultant van Q-Consult Zorg werkzaamheden gaat verrichten. Ook op andere terreinen, zoals kwaliteit, planning en control en procesbeschrijvingen zetten wij talenten in.

Staan alle beschikbare vacatures op de website?

Nee, niet alle vacatures staan op de website. Op de website vind je een greep uit onze vacatures om een indruk te krijgen van ons type opdrachten. Voor de meeste opdrachten zoeken wij op zeer korte termijn een geschikte medewerker. Daarom benaderen wij vaak direct de meest geschikte kandidaten uit ons kandidatenbestand. Omdat wij  al van tevoren met onze kandidaten kennis maken, weten wij snel wie goed bij de opdracht past. Het plaatsen van een vacature is dan niet nodig. 

Ik heb me ingeschreven, hoe nu verder?

Als je je hebt ingeschreven via de website en je past binnen het profiel, ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek proberen wij een beeld te krijgen van jou als persoon en je talenten, interesses en ambities. Wanneer er een wederzijdse klik is, nemen we je op in ons kandidatenbestand. Komt er een passende opdracht voor jou beschikbaar, dan zullen we je benaderen om te kijken of je interesse hebt. Wanneer je interesse hebt, stellen we je voor aan de opdrachtgever. Afhankelijk van de opdrachtgever vindt er nog een kennismaking op locatie plaats. De opdrachtgever beslist uiteindelijk wie er wordt ingezet voor de opdracht.

Ik sta ingeschreven bij Q-talent, hoe groot is de kans dat ik aan de slag kan op een opdracht?

Dit is afhankelijk van diverse factoren en daarom moeilijk te zeggen. Q-talent is afhankelijk van het aantal opdrachten dat binnenkomt. Het aantal binnenkomende opdrachten kan variëren van één per week tot drie per dag. Daarnaast vinden sommige ingeschreven kandidaten een baan op een andere wijze.

Waar vinden de opdrachten plaats?

Onze opdrachtgevers bevinden zich door het hele land. Vaak bekijken we, onder andere, op basis van woonplaats welke kandidaat het meest geschikt is voor de opdracht.

Hoe lang werken talenten gemiddeld bij Q-talent?

Dit verschilt. Over het algemeen is de gemiddelde werkduur 6 maanden. Hierbinnen kan het variëren van één maand tot  2 jaar. Wanneer je eenmaal bij Q-talent in dienst bent, zullen we proberen om ook een geschikte vervolgopdracht voor je te vinden.

Kan ik doorgroeien naar een functie als Junior Consultant?

Q-talent is de kweekvijver voor talent dat door kan stromen naar CQT Zorg & Gezondheid. Bij Q-talent krijg je de mogelijkheid om uitgebreid ervaring op te doen bij diverse opdrachtgevers. Kennis die je later als Junior Consultant goed in kunt zetten. Voor ervaren talenten en talenten die ambitie hebben voor zorgconsultanzy, hebben wij het Z-talent programma ontwikkeld. Val je op als talent dan wordt er bekeken of je door kunt groeien naar Q-Consult Zorg en/of Casemix. Hetzelfde geldt voor het doen van een afstudeeropdracht bij Q-Consult Zorg of Casemix.

Naar wat voor organisaties kan je als talent uitstromen?

De kennis en ervaring die bij Q-talent is opgedaan, is interessant voor ziekenhuizen en/of bedrijven. Talenten stromen vaak uit naar:

  • Opdrachtgevers, wanneer er een interne vacature bij de opdrachtgever is
  • Q-Consult Zorg of Casemix
  • Andere partijen zoals zorgorganisaties of overheidsorganisaties

Hoeveel talenten detacheert Q-talent?

Dit aantal ligt gemiddeld tussen de 25 en 40 talenten. Het aantal is afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten waar wij talenten kunnen onderbrengen.